Werkwijze

Het eerste consult is een vrijblijvend consult. Het is meer een kennismakingsgesprek. Tijdens kennismaking wil ik graag weten wat jouw verwachtingen zijn en waar je in vastloopt. Vervolgens zal ik je informatie geven over mijn werkwijze. Heb je er een goed gevoel over, dan maken we een tweede afspraak. Ik wil dan graag dat je een eetdagboek bij gaat houden, zodat we die tijdens het tweede consult doornemen en bespreken.

 

Tijdens het tweede consult word je gewogen en doen we een vetpercentage meting. Samen stellen we dan een behandelplan op en kijken we naar een goed haalbaar streefgewicht binnen een realistisch tijdsbestek.

 

In de vervolgconsulten hebben we altijd het weegmoment, bespreken we een afgelopen periode en passen eventueel het behandelingsplan aan. Ik geef je nieuwe tips mee over voeding, leefgewoontes en beweging. Gezonde voeding en voldoende beweging zijn beide nodig om af te vallen.

 

Heb je je streefgewicht bereikt, maar wil je je toch af en toe laten wegen als stok achter de deur, dan kan dat natuurlijk. Tevens zullen we bespreken hoe het gaat en de eventuele moeilijkheden bespreken.

 

Mocht je onmogelijk bij mij kunnen komen, dan is er altijd een mogelijkheid dat ik naar jou toe kom.